Ecotrophelia 2016

TKI Agri&Food organiseert jaarlijks de voorverkiezing van de Ecotrophelia.
De Ecotrophelia is een Europese competitie tussen studententeams van hogescholen en universiteiten. Opdracht is om een nieuw, duurzaam voedingsproduct te ontwikkelen.
Dit jaar was  was de voorronde op 20 mei in Hotel de Nieuwe Wereld in Wageningen. Maar liefst 8 teams van 4 verschillende opleidingen streden onder toezien van een vakjury om een finale plaats
Deelnemende teams                 

RE-snack

Van Hall Larenstein

Food & Business Groentebeleg

HAN -Hoge school Arnhem Nijmegen

TUFF

Maastricht University

Oatelli

Maastricht University

Sea snacks en co.

Maastricht University

Surströmming

Wageningen UR

Project Lupinus

Wageningen UR

Green Leaves

Wageningen UR

Dit zijn de vier finalisten die het tijdens de AgriFoodTop tegen elkaar opnemen:

  1. Team Oatelli- Pasta van oats, Maastricht University
  2. Team Project Lupinus- Lupin Vla, Wageningen UR
  3. Team Green Leaves – spread, Wageningen UR
  4. Team Re-Snack,  VHL

Het winnende team mag Nederland vertegenwoordigen tijdens de  Europese verkiezing op 17 oktober op de “international Food Fair SIAL” in Parijs

Klik hier voor een fotoimpressie.
Foto's gemaakt door  Bart de Gouw

Winnaars Ecotrophelia 2016  tijdens Nationale finale  AgriFoodTop 1 juni 2016
1e plaats : Team Green Leaves – spread, Wageningen UR
2e plaats : Team Oatelli- Pasta van oats, Maastricht University
3e plaats : Team Re-Snack,  VHL
4e plaats :Team Project Lupinus- Lupin Vla, Wageningen UR
Prijzengeld gesponsord door FNLI